De Jazzclub met Jan Piet Verhoeven

onair 1

Elke donderdagavond tussen 19.00 uur en 20.30 uur zendt Zorgradio Haaglanden het programma 'De Jazzclub' uit.
Het programma wordt gemaakt door Leen Toet en Jan Piet Verhoeven.
 
Leen Toet is de vaste technicus en is al jaren een verwoed radiomaker, eerst bij de voormalige Rano Ziekenomroep en sinds de fusie dus nu bij Zorgradio Haaglanden. Elke week zit hij achter de schuiven en de knoppen om voor u een leuk, gezellig en informatief programma te maken.
 
Jan Piet Verhoeven is de vaste presentator van het programma. Ook al jaren met het maken van radio bezig, ook eerst bij de Rano en nu dus bij Zorgradio Haaglanden. Hij zegt: "We leven ons helemaal uit in de presentatie en de techniek van het programma! De Jazzclub heeft dan wel de naam om een jazzprogramma te zijn, maar we proberen er voor elk wat wils in terug te laten komen."
 
Leen zorgt ook voor de muzikale noot in het programma, want hij is verantwordelijk voor een vast onderdeel, "De Keus van de Techneut". In de loop van het programma komen bijdragen van Leen langs, een muziekkeuze uit zijn eigen, rijk geschakeerde CD-selectie. En dat kan van alles zijn, popmuziek, jazz, soul, funk, maar ook filmmuziek of klassiek.
 
Jan Piet zorgt verder voor de samenstelling van het programma. We kijken daarbij naar muziek die voor iedere luisteraar een gewillig oor biedt en voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom is de jazz vooral een keuze uit het genre 'mellow-jazz' ofwel 'mainstream', zoals het ook wel genoemd wordt. Maar we kijken en luisteren ook naar de klanken uit het American songboek met George Gerschwin, Gus Kahn, Sammy Cahn, Jules Styne, Cole Porter en Irving Berlin.
 
Bent u een soulliefhebber? Dan bent u bij de Jazzclub aan het juiste adres. Soul uit de jaren vijftig tot en met heden, we laten het allemaal horen. En de jazzfanaten? Ook u komt aan uw trekken met muziek van Dexter Gordon, Louis Armtrong, Eddie Condon en de bigbands van Glenn Miller, Duke Ellington en nog veel meer!
 
In ons programma beteden we ook aandacht aan Nederlandstalige muziek, of dat nu jazz is of niet. Ons eigen Nederlandse cultuurerfgoed moet ook een plaats krijgen! En daarnaast draaien we ook vaak muziek van eigen regionale artiesten en bands. Kent u de Rijswijkse groep Basily of hun zoons de Basily Boys? Of de Voorburgse bigband de West Coast Big Band? Wist u dat die al meer dan 25 jaar bestaat en beschouwd wordt als een van de beste amateur bigbands van Nederland? Wij kunnen u alleen maar aanraden om naar de Jazzclub te luisteren, want daar komen ze regelmatig langs.
 
De Jazzclub is echt een programma 'Met van alles en voor iedereen'!
Wij wensen u veel luisterplezier!
 
Leen Toet             Jan Piet Verhoeven

Ons adres

Florence - Verpleeghuis Mariahoeve
Hofzichtlaan 115
2594XZ  Den Haag

Voor email gebruikt u de contact button

Op lokatie - Agenda

Maandelijks verzorgen wij uitzendingen op locatie in diverse zorgcentra.
Tijdens de 2 uur durende...
Lees Meer

U bent op zoek naar zorg gerelateerde website's?
Bezoek dan zorgportaal.nl
zorgportaal klein logo

Bezoekers online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Medewerkers login