Home

onair 1

YES WE ARE BACK!!!

Tijdens de Corona periode konden de medewerkers van Zorgradio Haaglanden maar mondjesmaat live in de studio zijn vooral omdat onze studio in de kelders zat van een verzorgingshuis.
En daar waren natuurlijk de regels omtrend bescherming van de bewoners zodanig dat wij op zoek moesten gaan naar een manier om toch onze programma's bij diezelfde bewoners te brengen, juist in die periode dat er weinig tot geen bezoek mocht zijn hoopten wij dat onze muziek wat verlichting mocht brengen. Dat werd in de vorm van diverse thuis studio's gevonden waardoor er toch continue programma's waren.

Totdat...... we in april 2021 te horen kregen dat het verzorgingshuis ging sluiten om meerdere redenen en we tot december de tijd hadden om vervangende ruimte te gaan zoeken.
Dankzij de inspanningen van een van onze medewerkers en het hoofdkantoor van Florence hebben we in januari 2022 een nieuwe ruimte gevonden in een verzorgingshuis in Mariahoeve.

Daar werden we met alle egards ontvangen en na verloop van tijd konden we daar beginnen met het opnieuw opbouwen van een radiostudio. Die is inmiddels klaar, dankzij een gulle gift van een technisch beheerder van FunX werd meteen wat oudere apparatuur vervangen door jongere apparaten.

En nu zijn we er dus weer, er worden weer programma's gemaakt en ook wat wij noemen de "lokatie uitzendingen" die eigenlijk niets anders zijn dan live muziek maken in het restaurant lopen weer als een trein!
Dit huis heeft een iets andere zorgstatus, hier worden mensen met alle vormen van dementie opgevangen en dat is direct merkbaar als we in het restaurant staan, muziek maakt emoties los, mensen die veelal apatisch voor zich uit zitten te staren leven zichtbaar op en je weet meteen weer, daar doen we het voor!

 florence mariahoeve front

 


 

Uitzending gemist?

Nu kunt u uw favoriete programma terug luisteren!
Op speciaal verzoek hebben wij  voor u de mogelijkheid gecreeërd om onze uitzendingen op uw gemak en op het moment dat u wilt terug te luisteren.

In de players hieronder vind u de laatste uitzending.

Veel plezier met onze programma's!

 

Maandag 10.00 - 11.30  / Klassiek met Engelien 

Maandag 12.00 - 14.00  / Lost In Music met Heidi 

Maandag 15.00 - 17.00 / Verzoekjes met Anneke & Karin 

Maandag 19.00 - 20.30 / Cees - Muziekcompositie 

Dinsdag 14.00 - 16.00 / Ruud & Wijnand - Cappucino

Dinsdag 19.00 - 20.30  / Nonstop met Hans 

Woensdag 10.00 - 11.00  Klassiek met Engelien 

Woensdag 15.00 - 17.00  / Verzoekjes met Anneke & Karin 

Donderdag 09.30 - 11.00  / DJ Rob draait door

Donderdag 19.00 - 22.00  / Jan Piet en Jeroen

Vrijdag 19.00 - 20.30  / Muziek uit studio 1 met Wout 

Zaterdag 15.00 - 17.00  / Leo - Discotime 

 Zondag 14.00 - 15.30  / Musicals met Cees 

 

 

 

30 maart 2017

De 500e uitzending van Jan Piet Verhoeven zijn Jazz programma is een feest!
Gebak en geweldige muziek gaat natuurlijk altijd goed samen maar vandaag is het dubbel op, een gezellige drukte in de studio maakt het feestje compleet.

Terwijl Jan Piet onverstoord het programma presenteert zitten een aantal medewerkers gezellig te keuvelen over de afgelopen 10 jaar dat dit programma bij Zorgradio Haaglanden te horen is.

Op naar de volgende 500 Jan Piet!

  


Zorgradio Haaglanden schiet onverwachts te hulp tijdens Haags Jazz festival
     
25 en 26 april jl stond in het teken van Florence Swingt, een tweedaags jazz festijn wat een nieuw initiatief was van de Florence zorg organisatie.
Het festival zou worden gehouden in Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag en officieel geopend door een bekende wethouder. De studio van Zorgradio Haaglanden bevind zich in dit huis en toen wij lucht kregen van dit festijn hebben we natuurlijk geïnformeerd of we hiervan  wat mochten uitzenden. Geen probleem was het antwoord, sterker nog, tijdens de voorbereidingen had men al rekening gehouden met onze medewerking en we kregen de vraag terug of we een PA setje met twee microfoons wilden neer zetten. Tuurlijk!

Na onderling overleg rees het idee om die twee dagen volledig uit te zenden, want de zendlijn is immers binnen handbereik. Bleef alleen nog wat problemen met kabels over, het festival kende 3 podia en voor de verste locatie moesten de lijnen via de kelder lopen, dwars door het restaurant was geen optie. Ok, dan moeten we maar wat bevriende omroepen benaderen en aangezien aardig wat voormalige vrijwilligers van hun hobby hun beroep hadden gemaakt was een telefoontje richting RTV Rijnmond zo gepleegd.

Nou, werd er daar geroepen, dan neem ik wel onze bus mee dan gaan we dag 1 op de digitale toer! Yoho, dat was leuk speelgoed waar Iwan Pronk mee kwam! Na even uitgebreid uitleg te hebben gehad begonnen we met de nodige aansluitingen, een stage blok naar het hoofdpodium in een tent die in de tuin was geplaatst, een multikabel naar onze studio, kabels naar een podium in het Grand Cafe, een multikabel naar de verste locatie, de kapel die die dagen concertzaal werd genoemd en een dubbel lijntje naar een centrale presentatie in het rookhok (onze presentatrice Karin Nederhand is verstokt roker dus die had de dag van haar leven).

ZRH  Florence Swingt 2015  13  Iwan Pronk in Rijnmond bus
Ruim drie uurtjes noeste arbeid en die verbindingen lagen er. Of we nog even wilden helpen met het aansluiten van een PA setje van het huis zelf in de kapel. Oeps, dat setje had 6 jaar geleden voor het laatst aangestaan en wilde niet meewerken. Ok, wij hebben nog wel wat en ook daar een PA set  opgebouwd. Draadloze microfoons van het huis, jammer joh, defecte schakelaars en andere ellende. Maar goed dat we zuinig zijn en nog een aantal MD421’s hadden. Mooi, dat werkt maar wie gaat dat bedienen……. ehhhh, hmmm goed wij zetten er wel iemand bij. Ben Fisscher is één van onze medewerkers die uit de theater wereld komt en wel wat ervaring heeft met live podia en was toevallig dat weekend beschikbaar en aanwezig, leuk klusje voor hem dus.
ZRH  Florence Swingt 2015  11  Tent

Of we die PA in het Grand Cafe nog konden uitbreiden naar 4 microfoons, tjsa voorruit dan maar, wat SM58’s erbij. Mooi dat het er niet meer moesten zijn want het mixertje wat we hadden neergezet had maar 4 mic inputs. Ehhh… wie bedient dat dan? Gelukkig daar was Ben weer die even de soundcheck heeft gedaan en weer rap terug naar de kapel.

Alles mooi op tijd klaar voor de officiële opening door de wethouder die ook nog even doodleuk vertelde dat hij hoopte dat dit jaarlijks terug zou komen als gemis voor het  North See Jazz festival. De muzikale aftrap werd gedaan door The North Sea Big Band & Joke Bruijs. Een vrouw met voor vele mensen onverwachte kwaliteiten, ze startte met een nummer van Nancy Sinatra (these boots are ….) en dat ging vloeiend over in nog meer nummers uit die periode, een medley dus waarvan je niet eens wist dat dat zomaar kon.

ZRH  Florence Swingt 2015  9  Grand cafe

Eigenlijk zonde om dat weg te draaien maar ja, de andere podia moesten toch ook aan bod komen dus regelmatig overschakelen. Ondertussen hadden we ook nog een razende reporter, Jeroen Kanij die met een WZ van Rijnmond rondliep en diverse artiesten en bezoekers aan het woord liet komen.

Het programma van dag 1 zou tot 20:30 uur duren, maar wat doe je dan als er nog zoveel mensen zijn die ervan genieten? Ja dan ga je door en werd het uiteindelijk 21:30 voordat de laatste tonen in het Grand Cafe gespeeld werden. Ondertussen waren de andere podia weer losgekoppeld van de Rijnmond bus, die spullen weer opgeruimd en als laatste het cafe dan.

Mooi, die opzet was goed maar wat met dag twee, want geen bus. Ik had al geroepen dat we zuinig waren toch! We hebben nog een soundcraft mixer, de kabels naar de kapel hadden we laten liggen en op dag twee nieuwe verbindingen gelegd naar de tent, cafe en rookhok.Een grotere mixer bij het Grand Cafe en nog twee microfoons erbij voor de piano.

En net als je denkt het werkt allemaal, brom. Ja wat wil je als er ruim 300 meter aan kabels door het gebouw slingeren.

Een scheidingsfilter tussen de soundcraft en de uitzendlijn hielp niet, uiteindelijk was het het signaal uit het cafe de boosdoener. En zo ben je precies 3 minuten te laat om online te gaan en wat blijkt…. Ze zijn op tijd begonnen. Gebeurt nooit bij dat soort evenementen en juist vandaag wel. Jammer van de gemiste opening.

ZRH  Florence Swingt 2015  26  Studio  Soundcraft in opbouw

Razende reporter Jeroen moest vandaag werken en zijn plaats werd ingenomen door Engelien Mensenkamp, niet met WZ maar met een digitaal opname doosje.

De interviews werden een uurtje later uitgezonden alsof het live was.

Goed naar elkaar toegepraat dames!

ZRH  Florence Swingt 2015  31  Kleedkamers  Engelien Mensenkamp interviewt The Triolettes

PA specialist Ben Fisscher had ook nu weer zijn handen vol aan de soundchecks van de kapel en het cafe en kon het prima vinden met Francesca Tandoi Trio met Frits Landesbergen.
Een italiaanse dame met een prachtge stem en schitterend piano spel.

Ook zij kon er maar niet toe komen om om 19:00 uur te stoppen. Maar dat vond niemand een probleem!

ZRH  Florence Swingt 2015  35  Grand Cafe  Francesca Tandoi Trio met Frits Landesbergen

Ok, het zwaarste werk was gedaan en dan komt het moment van opruimen. Samen met Marco Zijtregtop (vliegende keep van dag 2) de boel opruimen en weer in de opslag zetten.
Nog even (eindelijk) een biertje kunnen drinken en naar huis.

Een geslaagd evenement en inderdaad voor ons voor herhaling vatbaar, maar dan wel eerder weten wat er ingezet moet worden dus ;-)

Florence swingt, tot volgend jaar!

 

Medewerkers: Iwan Pronk, Ben Fisscher, Jeroen Kanij, Karin Nederhand, Engelien Mensenkamp, Marco Zijtregtop en Sotris Siwalette.

Schakel-/uitzend-/regie-/hoofd- en gaten vullende technicus en schrijver van dit stuk:

Arthur Krijgsman.

 

www.florence.nl/home/florence-swingt-festival-op-zaterdag-25-en-zondag-26-april.htm  

 

ZRH  Florence Swingt 2015  15  Arthur Krijgsman en Iwan Pronk    ZRH  Florence Swingt 2015  36  Kapel  Ben Fisscher, Gregor Bak en Rob Agerbeek Trio

 

ZRH  Florence Swingt 2015  17  Hoort u mij

 

 

Florence Swingt 2015 was een geweldig jazz festival.  
   
Klik hier voor een samenvating van deze twee dagen geschreven door Arthur Krijgsman.
Of download het hier in pdf formaat
 
Hieronder staan foto's gemaakt door Arthur en een paar geleend van de website Haags allerlei.  
   

  

 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 25 - Tent - Florence Swingt Band
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 17 - Hoort u mij
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 13 - Iwan Pronk in Rijnmond bus
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 29 - Tent - The Triolettes
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 20 - Kapel - The Autoreverse Jazz Orchestra
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 36 - Kapel - Ben Fisscher, Gregor Bak en Rob Agerbeek Trio
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 6 - Studio - Voorbereiding
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 26 - Studio - Soundcraft in opbouw
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 15 - Arthur Krijgsman en Iwan Pronk
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 27 - Studio - Soundcraft in opbouw 2
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 2 - Kapel
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 30 - Grand Cafe - Take High 5
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12 - Tent - MAnager, Joke Bruij, Willem Lem
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12c - Tent - Joke Bruijs 3
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 11 - Tent
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12b - Tent - Joke Bruijs
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 37 - Kapel - publiek
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 4 - Iwan Prok
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 23 - Kapel - Francesca Tandoi Trio
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 14 - Digitaal speeltje met 96 inputs
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 32a - Kapel - Ben Fisscher, Edwin van Seters, Arthur Krijgsman
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 21 - Kapel - The Autoreverse Jazz Orchestra
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12a - Tent - Willem Lem, Joke Bruijs, Jeroen Kaij
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 8 - Centrale hal bij ingang
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 35 - Grand Cafe - Francesca Tandoi Trio met Frits Landesbergen
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 33 - Backstage - Engelien interviewt Trio Peter Balaj
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 7 - Studio - Uitzendlijnen doorverbinden
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 16 - Razende reporter Jeroen Kanij
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 12d - Tent Joke Bruijs 2
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 24 - Kapel - Francesca Tandoi Trio, Frits Katee
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 32 - Kapel - Rob Agerbeek Trio
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 28 -Tent - BBF onder leiding van Marc van Kessel, met The Triolettes
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 10 - Grand Cafe - Trio Peter Balaj met Niels Tausk, trompet
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 18 - Kapel -The Autoreverse Jazz Orchestra
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 19 - Kapel - Ben Fisscher
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 9 - Grand cafe
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 38 - Kapel - Ben fisscher
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 3 - Tent
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 31 - Kleedkamers - Engelien Mensenkamp interviewt The Triolettes
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 22 - Tent - Manager Joke Bruijs, Willem Lem, Joke Bruijs
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 5 - Rijnmond bus
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 1 - Grand Cafe
 • ZRH - Florence Swingt 2015 - 34 - Lobby - Engelien interviewt Liek de Liefde, bedenker van het festival

Simple Image Gallery Extended

 

underline white

   
Zorgradio Haaglanden is een senioren/zieken omroep die zich richt op verzorgings en verpleeg instellingen hoofdzakelijk in de Haagse regio. Met ruim 30 vrijwilligers en iedere avond tussen 19:00 en 22:00 uur live uitzendingen zijn wij één van de grotere huisomroepen van Nederland.  9  
 
Zorgradio Haaglanden verzorgt sinds 1962 (onder de naam Zoba Ziekenomroep) radio uitzendingen via een gesloten omroep systeem. In 2005 werd een fusie aangegaan met de Rano Ziekenomroep en er is toen gekozen voor de huidige naam.
 
Op dit moment verzorgen wij in diverse huizen onze uitzendingen waarbij meerdere malen in de maand op lokatie een programma gemaakt wordt.
   
   

25 & 26 april is het festival Jazz Florence Swingt

in Expertise Centrum Gulden Huis en

 Zorgradio Haaglanden brengt dit bij u in huis! 

 

Vanaf het moment van opening tot de laatste noot doen
 wij live verslag van deze happening.
 

 

Diverse podia’s laten wij u horen met er tussen door

interviews met artiesten en bezoekers. 

 

Luister dus mee via uw kabelkrant of huisinstallatie naar 

 

zrhlogo2

   meer informatie vind u hier

 

 underline white

Zorgradio Haaglanden wordt gerund door ongeveer 20 vrijwilligers, waarvan er 5 mensen deel uitmaken van het bestuur.
Op deze pagina stellen wij ze even aan u voor, boven in het menu vind u meer informatie over de mensen en hun programma's.


 

Het bestuur

Jeroen Kanij     Frans Boer Frans Boer    
Jeroen
Kanij
     vacant  vacant  
Voorzitter
Presentator
Secretaris Hoofd Techniek Penningmeester Programmaleider  
           

 

Automatisering

           
           
           

 

Presentatie

  Alfred Eijkelhof Cees Peters Jan Piet Verhoeven    
  Alfred
Eijkelhoff
Cees
Peters
Jan Piet
Verhoeven
   
           
           
    Wout Graaf
Wijnand Krabman
   
    Wout
Graaf
Wijnand
Krabman
   
           

Techniek

Ben Fisscher   Jan Willem Prins Frans Boer Frans Boer  
Ben
Fisscher
  Jan Willem
Prins
Leen 
Toet
Marco
Zijtregtop
 
           
           
     Sotris Siwalette      
     Sotris
Siwalette
     
           

           

Ons adres

Florence - Verpleeghuis Mariahoeve
Hofzichtlaan 115
2594XZ  Den Haag

Voor email gebruikt u de contact button

Op lokatie - Agenda

Maandelijks verzorgen wij uitzendingen op locatie in diverse zorgcentra.
Tijdens de 2 uur durende...
Lees Meer

U bent op zoek naar zorg gerelateerde website's?
Bezoek dan zorgportaal.nl
zorgportaal klein logo

Bezoekers online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Medewerkers login